#PodcastBench: un benchmarking sonor
Us presentem el #PodcastBench, un benchmarking inspirador per descobrir les millors experiències actuals en la producció de continguts sonors online o podcasts.
A Iuris.doc seguim connectats al món digital per identificar noves oportunitats i tendències de comunicació on-line. Amb aquesta visió neix #PodcastBench, un benchmarking sobre la producció de podcasts arreu del món.
El #PodcastBench recull les millors experiències d’aquest format emergent i que cada cop és més habitual en la difusió i posicionament online de qualsevol sector, entitat o empresa.
Hem seleccionat podcasts de diverses tipologies: entrevistes, xerrades, documentals sonors, i d’àmbits ben variats, des de la cultura a la ciència, passant per la memòria i relats socials... tot ells exemples TOP que considerem casos d’èxit o bones pràctiques a nivell nacional i internacional.
Posa’t els auriculars i comencem el viatge sonor!
El podcast obre la porta a la divulgació científica d’una forma amena, entenedora i, fins i tot, divertida. Sense perdre el rigor i la base científica dels continguts, aquest format ens permet transmetre coneixement i arribar a tots els públics.
Alie Ward és una humorista i periodista científica que en cada capítol conversa amb un expert d’una “ologie”, és a dir, una disciplina científica diferent. Entreteniment i divulgació a través d’una xerrada còmplice amb preguntes divertides.
Radiolab és un podcast molt elaborat a nivell sonor que s’ha convertit en un dels millors exemples de divulgació. Aquest episodi comença amb les eleccions belgues de 2003, en les quals el recompte electrònic va quedar alterat per culpa d’un fenomen còsmic.
Un projecte que aposta per la divulgació científica en català. Converses, seccions i entrevistes d’actualitat que han irromput en el panorama del podcast creat a casa nostra.
Un munt de científics reunits a Viena observen un meteorit que ha de passar a prop del nostre planeta. De sobte, reben un missatge: un altre asteroide que no havien detectat acaba d’impactar contra la Terra. Escolta el podcast de ‘Science VS’ sencer aquí!
A través del so, vivim l’experiència d’endinsar-nos en obres d’art. De la mà dels propis artistes o experts, descobrim una nova manera d’apropar-nos a la cultura i aprofundir en l’art oferint una experiència immersiva més enllà de la imatge i les audioguies.
El MOMA i la BBC junts en un podcast que divulga la col·lecció del museu novaiorquès. El programa dóna veu a artistes i creadors que parlen sobre una obra que els emociona. En aquest capítol, és el propi presentador que parla d’obres del MOMA que l’han marcat.
El disseny ens envolta per tot arreu i sovint el seu èxit és, precisament, estar present a les nostres vides sense que el notem. En aquest capítol, un gran oblidat: el mobiliari d’oficina.
Més podcasts culturals:
The Great Women Artists podcast
Goya: el último capricho
Barcelona AMB Paraula d’arxiu
Mitjançant l’ús de noves tècniques narratives d’storytelling i storydoing, podem construir i reconstruir històries personals o capítols imprescindibles de la nostra historia d’una forma transversal, a través d’entrevistes, música i sons.
El poder de l’àudio per explicar històries en estat pur. La introducció d’aquest capítol resumeix el que necessita qualsevol relat per ser una gran narració.
Creus que Wind of change del grup Scorpions podria ser obra de la CIA per provocar un canvi social a la Unió Soviètica? Vents de canvi, música i Guerra Freda… una història increïble per transportar-nos a finals dels anys 80 del segle passat. Escolta el podcast sencer de ‘Wind of change’ aquí!
Més podcasts socials:
La Memoria de los Otros, de Casa Amèrica Catalunya
(De eso no se habla)
Vols transformar la teva forma de comunicar?
A Iuris.doc apostem per la recerca de nous formats sonors que et poden ajudar. Contacta amb nosaltres!