El màrqueting digital més disruptiu
A l’any 2020, cinquanta mil milions de dispositius estaran connectats a Internet, cada cop més preparats per recollir informació sobre els nostres hàbits i gustos.
De moment, podem dir que en el món de la Comunicació i el Màrqueting hi ha 4 tendències que ja s’estan utilitzant i que canviaran la nostra manera de relacionar-nos amb el món. Pros, contres… en tot cas, és una evidència que no les podem passar per alt.
1. Realitat Virtual
Des de principis de 2016 el gran públic pot comprar ulleres de RV compatibles amb el mòbil. La immersió total obre la porta a un nova manera de consumir continguts, comunicar-se i interactuar. El negoci de l’entreteniment ho té clar. Però altres sectors com l’educació o la cultura també veuen el potencial.
Exemple: Acute art. Una plataforma que uneix artistes que treballen amb RV, com Marina Abramović, Olafur Eliasson, Anish Kapoor and Jeff Koons.
2. Real-time
Les experiències en temps real són les que manen (a Instagram, a Twitter, a Facebook, a Snapchat, a Youtube…). Capturen l’atenció de l’usuari i el conviden a participar, buscant la seva complicitat. Cal pensar en continguts adequats al “directe”.
Exemple: Museo del Prado, a Instagram Stories
3. Intel·ligència artificial
Si una d’aquestes tendències té un recorregut més disruptiu és la intel·ligència artificial. No només ja convivim amb la Siri i la Cortana al mòbil, sinó que cada dia apareixen nous prototips de robots cada cop més perfeccionats. La intel·ligència artificial també permet experiències úniques.
Exemple: Maya Kodes, una cantant hologràfica que se suma al moviment d’influencers virtuals que està causant furor a Japó.
4. Big Data
Estem envoltats de dades. Nosaltres mateixos oferim milers de dades que serveixen per monitoritzar les nostres accions, reaccions i sentiments. Actualment, el màrqueting és on més esforços està invertint. Obtenir i posteriorment processar i interpretar les dades ofereix una informació molt valuosa i 100% verificada del comportament de l’usuari per poder millorar-li l’experiència i, també, millorar la rentabilitat del negoci.
Exemple: Port Aventura analitza les emocions negatives i positives dels seus visitants a través d’un biosensor, un GPS i una enquesta qualitativa.
Les passes endavant del màrqueting digital impliquen uns continguts adequats que els acompanyin: més immersius, més interactius, més adaptables, més transmèdia, més vius. Nosaltres estem preparats per posar-los en pràctica. Ens acompanyes?