Digital Signage: Transformant la comunicació en els espais físics
El Digital Signage (també conegut com a senyalització digital dinàmica o cartelleria digital) s’ha convertit en un mitjà clau per a la distribució de continguts multimèdia en espais físics.
Més enllà del retail, empreses i institucions de tots els sectors estan apostant per la comunicació a través de pantalles tàctils, videowalls o tòtems per transformar l’experiència de l’usuari visitant i, al mateix temps, obrir un nou canal d’emissió de continguts.
I és que aquests suports ofereixen infinites possibilitats narratives: continguts interactius, visuals, sonors, integrats a les xarxes socials, gamificats, realitat virtual, etc.
Però com en qualsevol altre canal, el Digital Signage requereix d’una estratègia de comunicació i un pla de continguts eficaç. No es tracta de distreure l’atenció de l’usuari, es tracta de generar continguts atractius que enriqueixin i complementin la visita.
El Digital signage obre nous horitzons
Quins són els avantatges del Digital Signage i com transforma l’experiència dels usuaris en espais públics?
-
-
-
- Format visual: Capta d’immediat la nostra atenció i augmenta el record del missatge.
- Imatge tecnològica: El percebem com un contingut modern i atrevit. Això potencia la imatge d’innovació de les marques.
- Continguts multi-tema: Difusió d’actualitat, divulgació, storytelling o entreteniment.
- Creació de diàlegs: Interactivitat a través de la pantalla que incrementa l’engagementi permet la recollida d’una informació molt valuosa sobre el nostre comportament com a usuaris.
- Connexió Mobile: Està integrat a les xarxes socials i els dispositius mòbils. Podem compartir el que estem visualitzant per pantalla i viralitzar l’impacte més enllà de l’espai físic.
- Comunicar en temps real: Gràcies als softwares de gestió, els continguts es poden modificar d’immediat i això permet una comunicació dinàmica, adaptada a diferents públics, a diferents espais i, fins i tot, a diferents situacions.
-
-
A Iuris.doc som experts en el disseny d’estratègies i creació de continguts per Digital signage. T’expliquem les novetats més interessants sobre aquest format.
L’any 2020, marcat per la pandèmia de la COVID-19, han canviat les comunicacions i el desenvolupament del Digital Signage. La reobertura dels establiments i equipaments públics han posat de manifest la necessitat de controlar aforaments per garantir el distanciament social o l’ús de la mascareta. Aquest fet ha potenciat l’ús de sistemes de Digital Signage.
Però més enllà d’això, la tecnologia s’han convertit en una solució de mesurament d’audiències: sexe, edat, hàbits i costums durant la visita a l’espai físic, estats d’ànim… la qual cosa possibilita identificar-ne els gustos i així adaptar els continguts que s’emeten, tant informatius com publicitaris. Al mateix temps, permet traspassar i utilitzar aquesta informació als canals online.
Tendències 2021-2022
- Catàlegs de productes digitals: Davant la situació provocada per la COVID-19, s’han buscat noves maneres de limitar el contacte entre clients i productes. Així, una solució és la creació de catàlegs digitals situats als establiments, des d’on seleccionar els articles a adquirir, reduint l’exposició d’aquests al gran públic.
- Aplicació d’intel·ligència artificial: Les solucions tàctils sense tacte són una tendència creixent, des de controls de veu fins a comandes gestuals, per oferir maneres segures però senzilles d’accedir a informació important.
- Compatibilitat amb dispositius mòbils: implementació de codis QR en l’espai físic per rebre informació en el propi dispositiu mòbil.
- Ús de la realitat augmentada i virtual per tal de donar pas a la interacció usuari-dispositiu de manera més atractiva.
Difonent el passat i el present de Barcelona a través de les pantalles i video walls d’El Born CCM
A Iuris.doc hem dissenyat i desenvolupem l’estratègia de comunicació d’El Born Centre de Cultura i Memòria. I el Digital signage ha estat una de les narratives transversals utilitzades en aquesta estratègia comunicativa.
Els video walls permeten difondre l’activitat i l’actualitat del Centre com a espai de referència sobre la memòria i la cultura de Barcelona a través de la proximitat i el contacte amb l’usuari.
L’actualitat de la UOC a les pantalles de les seus
A Iuris.doc generem el contingut de moltes de les xarxes socials de la Universitat Oberta de Catalunya, com Twitter, Instagram, Facebook i LinkedIn de UOCNews, UOCAlumni, UOCIgualtat i UOCUniversitat. Per fer arribar tota l’actualitat d’aquests canals, la Universitat compta amb una sèrie de pantalles en els seus centres físics.
D’aquesta manera, els usuaris poden consultar in situ diverses informacions com l’actualitat del centre, notícies d’última hora, investigacions del professorat, ofertes de feina, etc.