“ #CultureBench: Benchmarking de cultura i museus ”
Presentem #CultureBench, un benchmarking de cultura i museus inspirador per descobrir nous formats i continguts que expliquen i transmeten el coneixement de les entitats culturals.
A Iuris.doc estem més connectats que mai amb la resta del món digital per identificar oportunitats i noves tendències de comunicació on-line. Si alguna cosa permet el moment actual, és analitzar, planificar i generar noves idees. Amb aquesta visió neix #CultureBench, un benchmarking de cultura i museus que hem ideat com a un projecte col·laboratiu per recollir les millors experiències en comunicació digital dins l’àmbit de la cultura i els museus.
Hem seleccionat llocs web, continguts multimèdia, vídeos, podcasts, experiències interactives i campanyes de comunicació que considerem casos d’èxit o bones pràctiques a nivell nacional i internacional.
Explorem l’univers digital i comencem a inspirar-nos?
Storytelling, un calidoscopi de continguts
Més enllà de la informació pràctica, les entitats culturals aposten per dotar la seva presencia online de continguts generadors de nous punts de vista i noves formes de transmissió del coneixement. I ho fan mitjançant la participació directa dels seus membres o mostrant punts de vista diferents sobre continguts ja existents.
Mobile engagement
Captar l’atenció de nous usuaris, millorar-ne la relació, fidelitzar audiències. Com fer-ho? Oferint continguts enriquits a l’abast de tothom mitjançant vies de comunicació efectives: xarxes socials i content mobile.
Històries sonores i podcasting
Les plataformes digitals no només ens permeten veure les peces d’un museu, també poden explicar-les a través de tracks d’àudio que ens endinsen en les obres i ens permeten conèixer-les de la mà dels seus creadors, oferint una experiència immersiva més enllà de la imatge.
Microsites monogràfics i landing pages
Aprofundir en un artista o en una obra, crear un espai propi per a un esdeveniment, viatjar al llarg d’un període de temps a través d’efemèrides, personatges, obres… són moltes les possibilitats creatives digitals vinculades al món de la cultura i, és aquí, on els museus poden oferir informació enriquida a la ciutadania.
Realitat virtual in situ
Tecnologia aplicada al coneixement, experiències immersives que utilitzen la realitat virtual, permeten a l’usuari del museu viure la visita amb els 5 sentits.