“ Per què virtualitzar un esdeveniment? 7 avantatges clau ”
El 2020 ha obert un nou paradigma en l’organitzacio d’esdeveniments. Us expliquem els principals avantatges a l’hora de prendre la decisió de virtualitzar un acte.
Els esdeveniments on-line i el live content estan a l’ordre del dia i han demostrat ser un gran aliat per a les empreses i entitats que volen continuar generant leads. Més enllà del context actual que fa impossible la presencialitat, els esdeveniments virtuals són una forma eficaç de transmetre contingut, involucrar els assistents i sobretot arribar a un públic global d’Internet que potser no havia estat accessible prèviament. Analitzem en detall aquestes avantatges:
1. Inspirar confiança i proximitat
Els continguts en directe inspiren confiança, credibilitat i naturalitat. Són una excel·lent eina per oferir continguts exclusius o ocults (continguts BTS o Behind the scene) que humanitzen la imatge de la marca i l’apropen al seu públic. Viure en directe un dia a l’oficina de l’empresa, accedir al fons ocult d’un museu o visitar espais inaccessibles, són algunes de les experiències que ofereix el live content.
2. Convertir a l'usuari en el protagonista
Els usuaris veuen el que passa en temps real i poden formar part del contingut de l’esdeveniment opinant, compartint, responent o fins i tot fent donacions en directe. Se senten protagonistes directes de l’acte al qual estan accedint de manera virtual, ja que se’ls sol·licita constantment la seva implicació.
3. Arribar a noves audiències globals
Amb dispositius mòbils a mà per a la majoria d’usuaris, la transmissió en directe és extremadament accessible i fàcil d’utilitzar. Amb una adequada campanya de comunicació, podem arribar a un públic sense límit d’ubicació i connectar amb nous perfils que d’altra manera no haurien participat mai a l’ esdeveniment. Gràcies a la virtualització l’aforament passa a ser il·limitat!
4. Crear noves experiències
El live content permet generar noves experiències creatives que sedueixin als usuaris de noves maneres. L’objectiu es mantenir l’interès dels assistents amb un contingut viu, variat, dinàmic, interessant i perquè no inesperat.
Més enllà de les ponències o sessions, l’esdeveniment pot incloure continguts complementaris que entretinguin i millorin l’experiència de l’usuari, des de continguts sorpresa com actuacions musicals o artístiques a propostes gastronòmiques o de benestar i salut. La creativitat live no té limit.
5. Reduïr costos i millorar la sostenibilitat
Tot i la inversió necessària per garantir la qualitat de l’esdevenimenht, l’estalvi de costos de producció i pel propi usuari assistent és sens dubte un clar avantatge del live content. S’elimina la necessitat del local, càtering, lloguer, desplaçaments, etc. i es millora l’impacte ambiental gràcies a la reducció d’aquests recursos.
6. Un alt grau de monitorització i analítica
Molt més que un esdeveniment presencial, l’esdeveniment digital permet mesurar el ROI i obtenir mètriques instantànies sobre l’experiència i el feedback de l’audiència. Tot es pot rastrejar i analitzar: quines han estat les sessions més populars, quin nivell de seguiment han tingut, quin ha estat el nombre exacte d’assistents, la seva procedència, etc.
7. Un contingut reaprofitable
Un cop finalitzat i enregistrat, es pot allargar la vida l’esdeveniment digital i utilitzar-lo en d’altres accions de màrqueting. Es tracta d’un contingut totalment reaprofitable com a material promocional o inclús com a contingut de consum sota demanda, segons l’interès que hagi despertat en el públic.