#ScienceBench: Benchmarking de ciència i recerca
Un benchmarking inspirador per explorar l’univers digital de la ciència, la recerca i la innovació
A Iuris.doc estem més connectats que mai amb la resta del món digital per identificar oportunitats i noves tendències de comunicació on-line. Si alguna cosa permet el moment actual, és analitzar, planificar i generar noves idees.
Amb aquesta visió neix #ScienceBench, un projecte col·laboratiu per recollir les millors experiències en comunicació digital dins l’àmbit de la ciència, la recerca i la innovació. Hem seleccionat llocs web, continguts multimèdia, vídeos, podcasts, experiències interactives i campanyes de comunicació que considerem casos d’èxit o bones pràctiques a nivell nacional i internacional.
Explorem l’univers digital i comencem a inspirar-nos?
Visual Design
Parallax scrolling, animacions, interaccions… Les tendències en disseny web posen a l’abast de la ciència un potent llenguatge per a la divulgació científica a través d’efectes visuals i un alt grau d’interactivitat amb l’usuari. Durant la navegació es creen experiències de descoberta del contingut tècnic i/o científic despertant l’expectació i el voler saber-ne més.
Data Presentation
Presentar resultats, dades de nous projectes o conclusions de la memòria anual pot ser un repte per a qualsevol institució o empresa vinculada al món de la recerca. One pages, infografies o vídeos poden ser l’eina perfecta per mostrar els principals highlights de forma visual, impactant i totalment amigable.
Experiències interactives
Tecnologies disruptives i immersives per a la creació i divulgació de coneixement. Exposicions interactives, realitat virtual o tours 360 oferint experiències enriquidores que, en alguns casos, podem gaudir amb els cinc sentits.
Campanyes de fundraising
La captació de fons és un dels principals objectius de qualsevol institució científica, pel que cal reinventar-se amb accions de comunicació online i offline per generar la notorietat i l’impacte necessari.
Històries sonores
L’àudio storytelling per explicar històries en primera persona és el format ideal per a campanyes de conscienciació i humanització de les institucions científiques. També permet la difusió de coneixement des d’una perspectiva rigorosa però a vegades també lúdica.
Audiovisuals
El format audiovisual com a llenguatge estella en la difusió de continguts on-line i, especialment a les xarxes socials, ens dona l’oportunitat d’obrir les portes i mostrar-nos a tothom. Vídeos 360, continguts serialitzats, testimonials, virals,..un ampli ventall d’opcions que obre els ulls a qualsevol realitat.